Havne prosjekt i Torrevieja

Havne prosjektet i Torrevieja er endelig ved å gå i gang. Med en privat investering på 10.5 millioner euro fra forretningsmannen Enrique Riquelse, og 8 millioner euro fra byrådet, kan det endelig starte. Prosjektet kommer til å re-designe området som tidligere bare eksisterte uten noe formål. Det vil også endre beliggenheten til fiskemarkedet. Alt i alt vil omkring 80.000m2 som ligger i gangavstand til sentrum,  bli påvirket  av dette nye havneområde.

Halvdelen av dette areal kommer til å være et område med  kinoer, små forretninger, bowlingbaner og stand eiere. I dette område vil det være seks bygninger, bygget i to etasjer. Nedenunder vil det bli bygget 600 parkeringsplasser, noe som burde ta en del av trykket fra de andre parkeringskjellere langs Torrevieja havn. Promenade-lignende stier kommer til å gå langs hele havnen, designet til gåturer med fantastiske havutsikt.

Resten av arealet vil bli brukt til Torreviejas voksende fiskeindustri. Det er planlagt at den første bygning som skal bygges skal være det nye fiskemarked.

Prosjektet kommer  direkte til å skape 130 nye arbeidsplasser. Dette er i tillegg til alle arbeidsplassene som  eierene av forretninger og stander skaper.