La Manga

Fra Cabo de Palos i sør strekker La Manga del Mar Menor seg 21 km nord, og deler Middelhavet og Mar Menor. La Manga del Mar Menor er en stor turist attraksjon, den har en bredde mellom 100 og 1.200 meter. Halvøya er laget av moder jord, og består av sandsten «tertiær» og ​​vulkanske sten.

Video © All rights Spain-holiday.com

Ca. 12 km ute på La Manga del Mar Menor, vil du finne sentrum av La Manga del Mar Menor. Det delvis kunstige laget område, har en hyggelig marina, restauranter, supermarked og mye mere. Naturligvis har alle disse kommersielle enheter en fantastisk utsikt mot Mar Menor eller Middelhavet.

Den første konstruksjon av boliger startet tilbake i 1956, da Tomás Maestre Aznar lykkes å kjøpe det meste av jorden på halvøya. Den store marina på La Manga del Mar Menor er navngitt etter Tomás Maestre. Med den stigende turisme i Spania i 60 og 70 årene ble det bygget mange hoteller på La Manga, og i dag lever La Manga del Mar Menor hovedsakelig av turisme. Det betyr at det er mindre enn 10,000 innbyggere som lever et stille liv i vinterhalvåret, mens tallet går opp til 200,000 om sommeren, og bringer en masse liv til området.

La Manga del Mar Menor har kun 1 hovedvei, Gran Via, som går hele veien fra Cabo de Palos, og ut til enden av La Manga, kalt Veneziola.

En interessant ting om La Manga del Mar Menor, er at du kun kan komme fra sør, og utover. Mellom området Veneziola og landsbyen San Pedro del Pinatar på fastlandet, er det et beskyttet område. Dette område er kendt for sin produksjon av salt og flamingoer, som går rundt i det sumpede området.